7-9.november (Puno, Titikakasjøen)


7.november
5 Lamaer gresser utenfor og marsvinene løper rundt som gale. Vi spiser frokost og vi har fantastisk utsikt over Titikakasjøen. Etter frokost drar vi inn til Plaza de Armas,men det er heller en blek sammenligning i forhold til Cusco. Det er varmt og stekende sol og vi kjøper oss en is og setter oss i parken og ser på folkelivet.
Vi bestiller bord for kvelden på en anbefalt restaurant. Før middag benyttet vi anledningen til sightseeing ombord på skipet som lå ankret opp utenfor hotellet. Det var et dampskip bygget i England i 1862 og fraktet over i deler og satt sammen i Puno og sjøsatt i 1870.
Da vi ankommer restauranten om kvelden, viser det seg at flere fra ‘Orientekspressturen’ har valgt samme restaurant. Vi forsøker oss på marsvin (vanlig rett i Peru), men det ble ikke den helt store opplevelsen.
8.november
Vi hadde bestilt en heldagsutflukt på Titikakasjøen og ble hentet kl 06:50. En båt med kapasitet på rundt 20 personer fraktet oss først ut til de flytende sivøyer. Et fantastisk syn! Vi fikk innblikk i hvordan øyene ble bygget, hvor lenge de besto og hvordan folk levde der. Sivet brukes som byggemateriale, som brensel og som mat.

Etter det ble det en lengre båttur ut til Taquile – et tidligere isolert øysamfunn som nå står på UNESCOS verdensarvliste. Vi klatret opp til 4.050 moh og fikk servert nydelig fersk ørret fra Titikakasjøen. Viktigste leveregler på denne øya var: Ikke lyv, ikke stjel og ikke vær lat. Flere hadde vel kommet langt hvis de hadde holdt seg til dette. Dette ble en lang dag med masse inntrykk og vi tok middag på hotellet da vi kom tilbake.
9.november
Bussen til La La Paz hadde avreise 07:30. Vi stoppet på grensen til Bolivia for å veksle penger, og deretter måtte vi gå gjennom 3 grensestasjoner, 2 på peruviansk side og 1 på boliviansk side før vi slapp gjennom. Videre gikk bussen til Copacabana som til tross for navnet ikke frister til badetemperaturer (innsjøen holder mellom 9-11 grader). Landsbyen var ganske turistifisert, og et skilt forkynte: Advarsel – Gå ikke utenfor sentrum av denne byen alene…..
Ved neste stopp ble vi kommandert ut av bussen og ombord i en liten sliten holke av en båt, mens bussen ble ført over sjøen i en falleferdig pram. Definitivt både underholdende og spennende! (bagasjen vår var ombord i den bussen). Busselskapet hadde informert om at vi skulle være fremme i La Paz kl. 15:00, men den var 17:00 før vi var fremme. Tid har de avslappet forhold til…
La Paz er et underlig sted, over halvannen million mennesker presset sammen i en gryte. Hotell Rosario var veldig koselig og på Heksenes marked traff vi igjen paret fra Panama. Veldig morsomt og vi har en stående invitasjon til Panama.
Restauranten på hotellet var nesten full og vi ventet over en time på maten. Pål Erik syntes gratis dessert var en passende kompensasjon, og det resulterte i nydelig sjokolademousse produsert med lokal kakao.

Om svanpal

Blog for bryllupsreisen vår
Dette innlegget ble publisert i Bryllupsreise nov. 2010 og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s