4-6.november (Cusco-Machu Picchu, togreisen til Puno)


4.november
Verten vår stod klar med frokost da vi våknet, ferske rundstykker og ‘Eggs on demand’. Svanhild hadde en urolig mage og det ble en langsom start på dagen før vi kom oss ut i byen.

Plaza de Armaz

Plaza de Armas var et fantastisk skue og på veien dit passerte vi den kjente Incamuren som for mange er et kjennetegn på Cusco. Været var strålende og solkrem med høy faktor var på sin plass. Hele Cusco er som et museum og selv om alt gikk i sakte tempo med oss fikk vi med oss essensen av byen.

Incamuren i Cusco

Cusco er den byen i Peru med høyest restauranttetthet pr. innbygger og overalt hvor vi spiste ble maten laget fra grunnen av. Denne kvelden valgte vi ‘Divina Comedia’ som hadde egen operasanger som taffelmusikk.

Divina Comedia

5.november

06:15 ble vi hentet av Eduardo som fraktet oss ned til Poroy for å ta toget til Mahu Picchu. Togturen var en opplevelse i seg selv og vi ble kjent med et amerikansk par som hadde vært på reise i Sør-Amerika siden oktober.
Landsbyen Machu Picchu eller Aguas Calientes hvor bussene opp til underverket går fra, er en turistfelle.
Bussen stoppet ved Sanctuary Lodge og der leide vi guiden Gilbert til å vise oss rundt. Han var kunnskapsrik og vennlig og var verdt sine $50. Machu Picchu var minst like imponerende som vi hadde forestilt oss og strålende vær gjorde opplevelsen optimal. Høysesongen var passert og det gjorde at det var nok plass til alle. Bildene taler i grunnen for seg selv (se album).

Machu Picchu

Kvelden ble tilbrakt på en godt gjemt men kjempetrivelig tapasbar Cicciolina i Cusco. Etter knappe to glass Cava var vi helt svingstang begge to og sjanglet oss opp trappene til hotellet. (Svanhild satte forøvrig igjen en skvett Cava og det har adri skjedd før)

På Tapasbaren Cicciolina

6.november
Nok en tidlig start og den trofaste Eduardo fraktet oss ned til en annen togstasjon. Venteværeslset var som en Explorerklubb med resepsjon, bagasjebærere og indianerorkester med panfløyter.

Venteværelse før avreise til Puno

Da vi kom inn i vognen fikk vi opplevelsen av å være på Orientekspressen.

Assosiasjoner til Orientekspressen

Videre så oss rundt og la merke til de andre reisende, fikk vi følelsen av å sitte midt i en Agatha Christie roman. Paret ovenfor oss var et britsk/irsk diplomatpar bosatt i Panama, rett bak satt et eldre distingvert fugleelskende par, over midtgangen satt en belgisk matelskende homofil og bak han hans nyfunne svenske elsker. Det eneste som manglet var Poirot og et mord.
Selve reisen varte i 10 timer og tok oss gjennom et fantastisk landskap, vi så mennesker som levde slik vi gjorde for 100 år siden. Kontrasten var enorm til luksusen ombord på toget. Her var ingen ferdige flymatbrett. Treretters lunch, ettermiddagste, moteoppvisning, underholdning og fantastisk blide og vennlige togverter.

Reisen høyeste punkt var La Raya på 4.313 moh. Her gjorde toget et stopp og vi gikk ut.
Utenfor et lite kapell var en prest i ferd med å holde gudstjeneste og ved siden av var det et lite marked hvor indianerkvinner prøvde å selge oss alt de hadde.  Vi lot oss friste og Pål Erik fikk en flott genser og Svanhild et sjal. Det var en svært spesiell opplevelse og stå utenfor toget, snappe etter pusten og skue opp til isbreen ved Chimboyafjellet (5.489 moh)

På marked i La Raya

Diplomatparet ovenfor oss var utrolig hyggelige og vi delte en flaske Champagne med dem i det vi passerte flyplassen ved Juliaca. Igjen ble vi minnet på hvor heldige vi er, kontrastene fra det vi så ut togvinduene til vår egen luksus var enorme.

Våre venner fra Panama

Vel fremme i Puno tok vi en taxi til hotellet vårt som ligger fantastisk til ved Titikakasjøen.
Nå er det morgen den 7.november og utenfor gresser 5 alpakkaer i strålende sol.

Om svanpal

Blog for bryllupsreisen vår
Dette innlegget ble publisert i Bryllupsreise nov. 2010 og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til 4-6.november (Cusco-Machu Picchu, togreisen til Puno)

  1. Tilbaketråkk: 2010 in review | Blog for Svanhild & Pål Erik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s